Dit is waarom je niet overal even graag geld uit aan uitgeeft

Dit is waarom je niet overal even graag geld uit aan uitgeeft

Niet al jouw geld geef je met even veel plezier uit. Dat tientje voor Netflix, Spotify of rondje in de kroeg betaal je waarschijnlijk met liefde, maar wanneer datzelfde tientje wordt ingehouden voor je pensioen voelt het heel anders. Hoe komt dat toch?

Beleving
Het draait allemaal om beleving. Wanneer je geld uitgeeft aan iets dat jou direct wat oplevert (een lekker drankje of fijne muziek onderweg) dan weet je waar je het voor doet; Je merkt dat die uitgave ervoor zorgt dat je leven prettiger wordt.

Is die koppeling minder direct dan krijg je al snel het gevoel dat je geld uitgeeft omdat het moet in plaats van omdat je het wilt. Dat voelt toch anders. Voor datzelfde geld had je ook andere, leukere, dingen kunnen doen.

Tijd voor een frisse blik
Helaas kunnen we er niet voor zorgen dat je minder geld aan dergelijke zaken kunt uitgeven, wel kunnen we je helpen om anders naar die zaken te kijken.

Bedenk de volgende keer een deel van jouw salaris is afgedragen aan jouw pensioenfonds dat je dat geld niet kwijt bent, maar dat het er juist voor zorgt dat jij later inkomsten krijgt zonder dat je er voor hoeft te werken.

Kijk daarom eens naar je pensioen op dezelfde manier als dat je naar Spotify luistert of Netflix kijkt. Zie het als een abonnement. Een abonnement op later genieten!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief