In wat voor wereld wil jij wonen?

In wat voor wereld wil jij wonen?

Duurzaam beleggen is vandaag de dag een belangrijk onderwerp. We willen graag dat er belegd wordt in een wereld waarin we zelf zouden willen wonen, toch?

De pensioensector wil dat in ieder geval wel én is op dat gebied goed bezig. 

Met het geld dat je inlegt bij jouw pensioenfonds wordt belegd. Beleggen is nodig om genoeg geld te 'verdienen' zodat jij in de toekomst genoeg inkomen krijgt om lekker van te kunnen leven. We vinden het steeds belangrijker om te weten dat er goed met ons geld wordt omgegaan. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop pensioenfondsen beleggen. Uit dat onderzoek blijkt dat de pensioensector steeds duurzamer belegt. De grotere pensioenfondsen horen, wereldwijd gezien, zelfs bij de voorhoede als het om duurzaam beleggen gaat. Pensioenfondsen stimuleren duurzaam beleggen doordat zij zorgvuldig kiezen in welke producten zij beleggen. Dit zorgt voor een groei van het aanbod van duurzame beleggingsproducten.

DNB verwacht dat de pensioenfondsen hun duurzame beleggingsbeleid de komende jaren nog verder laten groeien. Dat is best goed om te weten, toch? 

Hoe draag jij bij aan een duurzame wereld?

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief