3 voorbeelden van duurzame keuzes

3 voorbeelden van duurzame keuzes

Je staat er misschien niet bij stil, maar elke dag maak je honderden keuzes. Al deze keuzes hebben invloed op je leven. Niet alleen op je leven van nu, maar ook op dat van later.

Hoe laat sta je op? Pak je de auto of fiets naar je werk? Besteed je die vrije zaterdagavond op de bank met je geliefde of met je vrienden in de kroeg? Elke keuze die je maakt heeft invloed op je leven. Soms maak je bewust een afweging, maar vaak kies je iets zonder dat je er echt bij stilstaat.

Neem bijvoorbeeld douchen. De een kiest ervoor om maximaal 5 minuten te douchen terwijl de ander er gerust een half uur onderstaat. Dat heeft niet alleen invloed op het verloop van je dag, maar ook op een hoop andere zaken.

Door elke dag 4 minuten korter te douchen bespaar je water maar ook tijd! Dagelijks 4 minuten korter douchen levert je op jaarbasis meer dan 24(!) uur extra tijd op. Het kan dus zomaar dat je op jaarbasis meer dan een dag door het putje spoelt.

En wist je dat je door één dag geen vlees te eten je evenveel water (1500 liter) bespaart als een maand niet douchen. Je ziet: duurzaam leven kan op allerlei manieren.

Er is overigens geen goed of fout. De één doucht wat korter, de ander gebruikt zijn plastic flesje 10 keer en weer iemand anders gaat (zelfs door de regen) met de fiets naar zijn of haar werk.

Doe wat goed voelt. Sta dan ook even stil bij de keuzes die je maakt. Die hebben namelijk niet alleen gevolgen voor de wereld van nu, maar ook voor de wereld van later.

     

 

 

 

 

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief