Waar vind je informatie over jouw pensioen?

Waar vind je informatie over jouw pensioen?

Wist je dat je pensioen de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is? Dit geldt zowel voor jou als voor je werkgever. Daarom is het goed om te weten hoe jouw pensioen is geregeld. Als je al vroeg weet hoe het voor jou is geregeld, heb je genoeg tijd om, als je dat nodig vindt, zelf aanvullende maatregelen te treffen. Maar waar vind je goede informatie over je pensioen?

  1. Op ieder moment kun je met je DigiD inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier zie je een overzicht van je totale pensioen. Dit is dus inclusief je AOW. Heb je meerdere werkgevers gehad? Dan zie je per werkgever hoeveel je pensioen je daar hebt opgebouwd. 

  2. Jaarlijks ontvang je jouw Uniform PensioenOverzicht (UPO) van je pensioenfonds. Dit overzicht laat zien wat de stand van zaken tot nu toe is bij één werkgever. Heb je ook pensioen bij een andere werkgever staan, dan ontvang je daar een ander overzicht van. Het UPO helpt je om verschillende pensioenpotjes met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld jouw UPO naast dat van je partner leggen. Het is goed om je UPO te bewaren in je administratie.

  3. Je werkgever of leidinggevende kan je alles vertellen over de pensioenregeling waarbij jij bent aangesloten. Heb je vragen over je pensioen? Aarzel niet om ze aan je werkgever of leidinggevende te stellen. Het is goed als je laat zien dat je jouw pensioen belangrijk vindt. Het gaat immers over jouw inkomen voor later.

  4. Je ouders of oudere collega’s zijn dichter bij hun pensioenleeftijd dan jij. Als het goed is hebben zij zich ook goed verdiept in hun pensioenzaken en weten ze dat ze er een mooi pensioeninkomen op hen wacht. Zij zijn goede informatiebronnen om antwoord te geven op jouw vragen. Je collega’s zijn misschien nog betere informanten dan je ouders, omdat je collega’s pensioen opbouwen in dezelfde pensioenregeling als jij.

Wil je concrete tips ontvangen die je helpen om jouw pensioenzaken goed te regelen? Meld je dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief