DTVJL zoekt uit: past je pensioen in je matras?

DTVJL zoekt uit: past je pensioen in je matras?

In de loop der jaren bouw je een hoop pensioen op. Lekker, want daardoor kun je later zorgeloos genieten. Maar... Hoe groot is die hoop eigenlijk? Met andere woorden: past je pensioen in je matras?

Het gemiddelde aanvullende pensioen
Ervan uitgaande dat je gemiddeld zo'n 20 jaar mag genieten van dit pensioen, bedraagt het totaal dat je aan pensioen krijgt ruim 2 ton! Tel daar je AOW nog bij op en je gaat al aardig in de richting van een ‘pensioenmiljonair’.

Hoe groot is die berg?
Hoe groot jouw geldberg is hangt een beetje af van de vorm van het geld. De waarde van biljetten verschilt namelijk een stuk meer dan het formaat van de biljetten. Een briefje van €500 is 100 keer zoveel waard als een briefje van €5 terwijl het formaat amper 2x zo groot is. Kijken we naar munten dan wordt jouw pensioen al heel snel een grote berg die je niet zomaar kan bewaren.

Als we kijken naar andere munteenheden worden de verschillen nog extremer. Als jij bijvoorbeeld in Indonesië voor een waarde van 200 euro pint, kun je het best een koffer meenemen om de biljetten in te stoppen.

Past het in je matras?
Dat hangt er dus net vanaf. Als jij jouw pensioen zou kunnen pinnen in briefjes van €500 en je hebt een hoog tweepersoonsmatras, dan zou dat wel lukken. Maar als jij je matras met losse euromunten probeert te vullen dan gaat dat niet passen. Daarnaast zou je matras ruim 1500 kg zwaarder worden én een stuk minder lekker liggen ;-)

Gelukkig hoef jij je pensioen niet thuis te bewaren en wordt dat voor jou geregeld. Slaapt toch een stuk lekkerder!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief