Pensioen? Dat komt later wel!

Pensioen? Dat komt later wel!

Ben jij tussen de 25 en 35 jaar? Dan is de kans groot dat je liever naar de tandarts gaat dan dat je je verdiept in je pensioen. Zelfs een kerstdiner met je schoonouders is aantrekkelijker. Hoe komt dat? Eigenlijk is dat heel simpel. Denk maar aan wat je liever hebt: nu lekker eten of over twee maanden in je bikini passen? We laten ons gewoon graag verleiden.

Als je nu iets moet regelen kost dat tijd en misschien geld. Daarbij is het meestal niet leuk om te doen. Of het lijkt ingewikkeld. Maar doe je het wel nu (zoals uitzoeken wat de meest voordelige spaarrekening is of stoppen met roken of een early-bird ticket kopen voor een festival) dan heb je straks een voldaan gevoel. En je kunt ergens naar uitkijken (festival) of trots op zijn (je hebt het toch maar geregeld). Daarbij scheelt het je later (veel) geld.

Uitstelgedrag speelt volgens de Universiteit Utrecht een belangrijke rol bij het ontstaan van vermoeidheid en slaapgebrek. Op zich vinden mensen het niet vervelend om naar bed te gaan, maar ze kijken toch nog liever nog 1 aflevering van hun favoriete tv-serie (en daarna nog 1).

Uitstelgedrag is heel logisch, maar heeft wel altijd consequenties. Ook voor geldzaken. Zo stelt het kenniscentrum Nibud dat je geluksgevoel voor een groot deel wordt bepaald door het idee dat je grip hebt op je financiële situatie. Stel je pensioencheck dus niet uit en log vandaag nog even in op mijnpensioenoverzicht.nl!

 

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief