Slim sparen? Maak een spaarplan!

Slim sparen? Maak een spaarplan!

Je wil een nieuwe auto, nieuwe meubels, op vakantie of die heerlijke jacuzzi of hottub voor in de tuin. Maar dat kost nogal wat, dus moet je eerst sparen. Hoe snel dit gaat hangt af van het belang dat je aan het doel toekent en de termijn waarop je het doel bereikt wil hebben. Een (slim) spaarplan kan je helpen om sneller te sparen!

Zoek uit welk bedrag je nodig hebt
Door uit te zoeken hoeveel geld je nodig hebt weet je hoe veel je moet sparen. Hiermee maak je je doel concreet. In deze fase beantwoord je ook vragen als: ‘Is dit haalbaar?’, ‘Heb ik dit al op de bank staan en kan ik het missen?’ of ‘Ben ik wel bereid om hier (zo veel) voor te sparen?’.

Verdien door te besparen
Het is goed om je eens te verdiepen in je eigen financiële situatie: Zet je maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rijtje. Zo blijkt snel waar je minder geld aan kunt uitgeven. En dat is makkelijk verdiend!

Daarnaast zijn er heel veel creatieve mogelijkheden om geld te verdienen door te besparen. Neem bijvoorbeeld ieder jaar contact op met je energiemaatschappij, telefoonprovider of je wegenwachtservice: ze zijn vaak bereid korting te geven als je als klant bij ze blijft.
Een ander idee is het kopen of verkopen van tweedehandsspullen. Dat is nuttig vanwege het opruimen, maar het kan ook nog eens heel gezellig zijn.

De tijd van je leven
Sparen is leuk, omdat je na je (harde) werk of na het (lange) wachten wordt beloond met die mooie auto, vakantie of heerlijke jacuzzi. En terwijl je geniet van het behalen van je doel ben je ongetwijfeld alweer aan het nadenken waarvoor je nu weer gaat sparen… Waarvoor spaar jij? Laat het ons weten op Facebook en volg ons meteen!

Extra tip: denk ook wat verder vooruit en kijk naar je totale financiële plaatje. Hoe ziet je financiële situatie eruit als je gaat stoppen met werken? Dat ontdek je hier.

 

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief