Sparen voor 1 miljoen

Sparen voor 1 miljoen

Als je sparen niet uitstelt maar vandaag al begint, komt dat miljoen veel sneller in zicht. Dat is natuurlijk logisch, maar weet jij hoeveel verschil het maakt als je 10 jaar eerder met sparen begint?

Stel dat je op je 20ste begint met sparen. Je legt iedere maand €392 in. Als de rente 6% is dan heb je op je 65ste een miljoen!

Maar wat nu als je pas op je 30ste begint met sparen? Dan moet je per maand €748 inleggen om miljonair te worden. En begin je op je 40ste met sparen voor 1 miljoen, dan je moet iedere maand al €1.519 inleggen.

Hoeveel je per maand moet sparen, hangt dus ook af van de rente. Die is de laatste tijd nogal laag. Wat nou als de rente geen 6% is, maar 2%. Hoe zit het dan? Dan moet je op je 20ste al €1.163 per maand op je spaarrekening zetten. Als je op je 30ste begint, is dat €1.671 en op je 40ste is dat al €2.608. Per maand!

Je ziet hoeveel het scheelt als je 10 jaar eerder begint met sparen. En dat is één van de redenen waarom je nu al bent begonnen met het opbouwen van pensioen!

Wil je weten waar je staat? Log met je DigiD in op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief