Dit zijn de 10 beste plekken om van je pensioen te genieten

Dit zijn de 10 beste plekken om van je pensioen te genieten

Stel je voor: we spoelen de tijd 35 jaar vooruit en vanaf morgen mag je met pensioen. Waar ga je heen? Hoe wil je dan leven? En wat is eigenlijk de meest ultieme plek om van je pensioen te genieten?

Er zijn ontelbaar veel mooie plekken op aarde waar je prima kunt genieten van ‘de langste vakantie van je leven’. Dat dachten de mensen achter de Retirement Index ook. Al meer dan 25 jaar zoeken zij daarom aan de hand van 12 punten uit waar je het beste kan genieten van je oude dag.

Alleen kijken naar het lekkerste weer zou natuurlijk te simpel zijn en is ook niet voor iedereen hetzelfde. Waar de een het liefst met 35 graden op het strand zit banjert de ander liever dagen door de sneeuw.

De meest ultieme plek is...
Maar wat is nou die ultieme plek om van je pensioen te genieten? Volgens de onderzoekers is dat in de Algarve in Portugal: "De Algarve heeft alles wat je zoekt". Het weer is goed en de faciliteiten zijn fantastisch. Dat samen maakt de Algarve de ultieme plek om De Tijd van je Leven te hebben!

Ben jij niet zo’n fan van Christiano Ronaldo of Portugal in het algemeen? Geen zorgen er zijn genoeg andere plekken in de top 10.

  1. Algarve, Portugal
  2. Valletta, Malta
  3. Mazatlan, Mexico
  4. Abruzzo, Italië
  5. Saint-Chinian, Frankrijk
  6. Kuala Lumpur, Maleisië
  7. Lissabon, Portugal
  8. Boedapest, Hongarije
  9. San Miguel de Allende, Mexico
  10. George Town, Maleisië

Best lastig kiezen hè? Gelukkig heb je nog even ;-)
In de tussentijd kun je tijdens je kortere vakanties mooi overal een keer op je gemak “veldonderzoek” gaan doen om erachter te komen waar jij straks het liefste zit. Veel plezier!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief