Goede voornemens? Zet ze om in goede acties!

Goede voornemens? Zet ze om in goede acties!

Iedereen heeft goede voornemens, het internet staat er vol van. Hoe zorg je dat die goede voornemens worden omgezet in acties? 5 tips voor jou!

1. Probeer niet alles tegelijk te doen
Goede voornemens zijn vaak lastig, als ze immers simpel waren dan had je het al wel uitgevoerd. Wees daarom niet te strikt voor jezelf en pak ze één voor één aan.

2. Hang er een datum aan
Zet een datum of deadline in je agenda. Hoe concreter hoe beter. Daarmee voorkom je bovendien dat je alles tegelijk probeert aan te pakken.

3. Spreek het uit
Spreek je goede voornemens uit. Als iedereen bijvoorbeeld weet dat jij van plan bent om te stoppen met roken dan helpt je dat enorm op die avond dat je met een paar biertjes op in de kroeg staat. Niet roken wordt een stuk makkelijker als niemand je een sigaret aanbiedt.

4. Doe het samen
Als je toch die goede voornemens aan het uitspreken bent, vraag dan ook eens aan je vrienden of ze goede voornemens hebben. Misschien staat er wel iets op allebei jullie lijstjes. Als je dat samen probeert te bereiken, dan kun je elkaar steunen op tijden dat het even lastig gaat.

En misschien wel de belangrijkste tip:

5. VIER JE SUCCES!
Heb je een goed voornemen omgezet in een goede actie? Maak er een feestje van! Je hebt iets bereikt wat je graag wilde bereiken. Wees daar trots op en beloon jezelf.

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief