Gouden pensioentips van pensioenexperts (3)

Gouden pensioentips van pensioenexperts (3)

Pensioen, voor lang niet iedereen is het allemaal even helder. Er zijn honderden tips op net zoveel websites te vinden over pensioen. Zoveel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dat ze soms ook tegenstrijdig zijn maakt het allemaal niet minder verwarrend. Maar wat willen de mensen die er echt dagelijks mee bezig zijn nu aan je meegeven? Wat zijn nou de dingen waar je écht iets aan hebt? Komende maand bespreken we elke week 1 van de 5 gouden tips van pensioenexperts.

Tip 3: Verdiep je geregeld in je pensioen
Vrijwel alle experts zijn het er over eens dat naast de andere tips een regelmatige check misschien wel het belangrijkste is wat je kunt doen.

Ze adviseren om in ieder geval jaarlijks én op relevante momenten te kijken hoe je er voor staat. Ze beseffen zich dat dit soms saai kan zijn, maar dat dit dé manier is om te weten wat er voor jou in die pot zit aan het eind van je werkzame leven.

Wacht hier ook niet te lang mee en op tijd aan later te denken. ‘Er komt een moment dat je minder goed dat je minder goed in staat bent om te werken en dan is het heerlijk als je van uitgesteld inkomen kunt genieten. Daar moet je nu alvast over nadenken, dan heb je het straks goed voor elkaar.’

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief