Gouden pensioentips van pensioenexperts (5)

Gouden pensioentips van pensioenexperts (5)

Pensioen, voor lang niet iedereen is het allemaal even helder. Er zijn honderden tips op net zoveel websites te vinden over pensioen. Zoveel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dat ze soms ook tegenstrijdig zijn maakt het allemaal niet minder verwarrend.

Maar wat willen de mensen die dagelijks met pensioen bezig zijn nu aan jou meegeven? Wat zijn nou de dingen waar je écht iets aan hebt? Komende 5 weken bespreken we elke week 1 van de 5 gouden tips van pensioenexperts.

Tip 5: Zorg dat je weet waar jouw geld blijft.

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, is het is niet alleen belangrijk om te regelmatig te kijken hoeveel pensioen je hebt opgebouwd, maar ook om te weten wat er met jouw inleg gebeurt.  Je werkt als werknemer 1 dag per week voor je pensioen. Verdiep je er in waar dat geld blijft.

Hiervoor kun je het beste naar de website van jouw pensioenfonds kunt gaan. ‘Daar zie je de persoonlijke pensioenpot en kun je precies zien wat voor premie je zelf hebt ingelegd, welke premie je werkgever heeft ingelegd en wat voor rendement je hebt gemaakt.’

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief