Inzicht in je inkomen voor later? Check het!

Inzicht in je inkomen voor later? Check het!

Je hebt het misschien weleens voorbij zien komen: Pensioen 1-2-3. Wat is het eigenlijk? Dat leggen we in dit artikel uit en we vertellen en wat jij er mee kan.

Laagjes voor de duidelijkheid

Pensioen 1-2-3 geeft een overzicht van de onderdelen van jouw pensioenregeling. Dit is erg belangrijk, want pensioen is jouw inkomen voor later. Bij het horen van het woord pensioen verwacht je waarschijnlijk moeilijke informatie. . Om het je makkelijk te maken is er de Pensioen 1-2-3. 

Dit betekent dat de onderdelen van jouw pensioenregeling in ‘laagjes’ wordt uitgelegd.

  • Laag 1: de hoofdlijnen, alles wat je moet weten. Niets meer, niets minder.
  • Laag 2: toelichting op de hoofdlijnen, als je een beetje verdieping wil.
  • Laag 3: gedetailleerde informatie, als je er geen genoeg van kunt krijgen.

Verplicht voor alle pensioenverstrekkers

Dit Pensioen 1-2-3 wordt door alle pensioenfondsen gebruikt. Deze wijze van communiceren staat in de wet en is dus een ‘moetje’ voor alle pensioenfondsen. Je vindt de Pensioen 1-2-3 terug op de  website van je pensioenfonds. Je krijgt Laag 1 thuisgestuurd als je een nieuwe baan hebt en daar pensioen opbouwt.

In jouw voordeel

De pensioenfondsen werken in je voordeel, en vinden het belangrijk dat jij de belangrijkste elementen van de pensioenregeling kent. Met Pensioen 1-2-3 bepaal je zelf hoe diep jij in je inkomen voor later wilt duiken.

Moeilijk is makkelijk gemaakt: check het zelf via de website van je pensioenfonds! Klik hier om uit te vinden waar je pensioen opbouwt. 

OVER ONS

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar alles wat je doet heeft effect op later. De Tijd van je Leven helpt je vooruit blikken. Doe dat af en toe. In ieder geval op de momenten waarop je een nieuwe weg inslaat. Nieuwsgierig naar jouw (financiële) toekomst? Blik vooruit op De Tijd van je Leven! Lees hier meer over ons. 

Gerelateerde artikelen

Wist je dat… je één dag per week werkt voor je pensioen?

Lees meer

Pensioen 1-2-3, eenvoudig uitgelegd

Lees meer

Dit zijn de 10 beste plekken om van je pensioen te genieten

Lees meer

Interessant?

Interessant? Ontvang dan vanaf nu iedere maand concrete tips in je mailbox die je helpen om jouw pensioenzaken goed te regelen. Daarmee houd je nu én later invloed op je eigen leven. Wij vinden je privacy belangrijk. In onze privacy verklaring lees je hoe wij met jouw gegevens omgaan.

     

 

 

 

 

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief