Ontevreden over je pensioen? Lees dan dit.

Ontevreden over je pensioen? Lees dan dit.

Als je naar de cijfers kijkt hebben we het beste pensioenstelsel ter wereld, maar voor een hoop Nederlanders voelt dat niet zo. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

De mensen die nu met pensioen zijn, ontvangen 65-66% van hun laatste salaris. Dat is helemaal in combinatie met de AOW, niet mis.

We zijn één van de weinige landen waar het pensioen dat je later krijgt hoger is dan je verwacht. We zijn zelfs het enige land waar we veel MEER krijgen dan we verwachten te krijgen:

Misschien nog wel opvallender is dat de meeste Nederlanders geen enkel idee hebben hoeveel pensioen ze later kunnen verwachten.

Gemiddeld verwachten werkende Nederlanders een pensioenuitkering van 26 tot 29% van hun laatste salaris. Zoals we eerder aangaven bedraagt het werkelijke gemiddelde pensioen 65-66% van het laatste salaris. Nogal een verschil dus!

Wat kan je doen om je verwachtingen te managen? Blik vooruit!
Geen enkel pensioen is hetzelfde. Daarom is het goed om af en toe eens vooruit te blikken op jouw eigen pensioen. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je precies zien hoe jij er op dit moment voor staat.

En ook nog even dit: ons pensioenstelsel is pas uitgeroepen tot het beste pensioenstelsel ter wereld!

De informatie in dit artikel is gebaseerd op het onderzoek van State Street Pensioenen 'Perceptie op pensioenuitkeringen onnodig somber' gepubliceerd in Pensioenbestuur & Management nr. 4 2018.

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief