Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld!

Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld!

YES! We zijn trots dat wij het land zijn met het beste pensioenstelsel ter wereld!

Vorig jaar stonden we nog op de tweede plek, maar dit jaar zijn we gestegen naar de eerste plaats in de Global Pension Index. Denemarken, vorig jaar nog op de eerste plaats, staat nu op twee. Finland staat op de derde plaats.

Wat is de Global Pension Index?
De Global Pension Index wordt samengesteld door adviesbureau Mercer. In deze index worden de pensioenstelsels van meer dan 30 landen wereldwijd getoetst op toereikendheid, toekomstbestendigheid en integriteit.

Deze beoordeling van ons pensioenstelsel gaat niet alleen om de mate waarin het mogelijk is om nu rond te komen van je pensioen, maar ook in hoeverre dat in de verre toekomst gaat lukken. Met andere woorden: de index laat zien dat jouw ouders nu/binnenkort een goed pensioen hebben/krijgen én jij later zelf ook!

Benieuwd hoe jij ervoor staat met je pensioen? Blik vooruit op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Wist je dat pensioen meer is dan alleen inkomen voor later? In dit filmpje vertellen we je in 1 minuut hoe dat zit!

 

OVER ONS

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar alles wat je doet heeft effect op later. De Tijd van je Leven helpt je vooruit blikken. Doe dat af en toe. In ieder geval op de momenten waarop je een nieuwe weg inslaat. Nieuwsgierig naar jouw (financiële) toekomst? Blik vooruit op De Tijd van je Leven! Lees hier meer over ons. 

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief