Pensioen

Check je pensioen

Pensioen is het geld dat je krijgt als je stopt met werken. Want ook dan wil je iedere maand een inkomen hebben.

Check je pensioen

Pensioen is het geld dat je krijgt als je stopt met werken. Want ook dan wil je iedere maand een inkomen hebben.

Iedereen in Nederland heeft sowieso recht op AOW. Dat is straks een mooie basis, maar vaak niet voldoende om lekker van te leven. Je pensioen is dan een waardevolle aanvulling.

Hoe eerder je begint met het opbouwen van je pensioen, hoe voordeliger het is. Want hoe langer je de tijd hebt om te sparen, hoe mooier het bedrag is waar je straks van kunt genieten. Klinkt best logisch, toch?

Momenten in je leven

In je leven zijn er een aantal momenten waarop het extra belangrijk is om stil te staan bij je pensioen. Bijvoorbeeld als je gaat werken, trouwen, kinderen krijgt of een huis koopt. Dus! Check voordat je ‘Ja’ zegt tegen de liefde van je leven, ook maar één voet over de drempel van je nieuwe huis zet, of het contract voor je baan tekent, eerst wat dit voor je pensioen betekent.

Pensioen

empty

STAPPENPLAN

  • stap
  • stap

  Weet je bij welk pensioenfonds je pensioen opbouwt?

  Scenario 1:

  Ja, dat weet ik.
  Top. Dan kun je direct door naar stap 2.

  Scenario 2:

  Nee, dat weet ik niet.
  Check dit bij je werkgever of kijk op​ www.mijnpensioenoverzicht.n​l Daarna kun je door naar stap 2.

  Scenario 3:

  Ik bouw geen pensioen op. We weten natuurlijk niet waarom je geen pensioen opbouwt. Maar we weten wél dat dit een gemiste kans is.

   

  • stap
  • stap

  Check de website van je pensioenfonds en kijk wat er voor je pensioen is geregeld.

   

  • stap
  • stap

  Begrijp je de informatie niet?

  Neem dan contact op met je pensioenfonds. De klantenservice helpt je graag.

   

De tijd van je leven

De Tijd Van Je Leven informeert je over je pensioen

Een onderwerp waar je misschien niet zoveel vanaf weet, maar wel mee te maken hebt. We helpen je vooruit te blikken op belangrijke momenten die je in je leven tegenkomt.

Wat weet jij over het pensioen ?

 • Doe de quiz en check je kennis!

 • Pensioen is in Nederland erg goed geregeld. We hebben zelfs het beste pensioenstelsel ter wereld! Geen zorgen dus. Jouw pensioen is in goede handen. Het is en blijft van jou.

  Er is straks niks meer voor mij over.

 • Dit geldt niet voor je pensioen, maar wél voor de AOW. Dat is een uitkering die iedereen in Nederland op een bepaalde leeftijd krijgt van de overheid. Pensioen bouw je zelf op, samen met je werkgever en je pensioenfonds. Dit pensioen is een aanvulling op je AOW. En is straks écht voor jou!

  Die oudjes leven van mijn geld.

 • Omdat iedereen andere keuzes maakt, staat de hoogte van je pensioen niet vast. Het is dus belangrijk om op bepaalde momenten in je leven je pensioen te checken. Bijvoorbeeld als je gaat trouwen, een huis koopt of naar het buitenland verhuist.

  Pensioen is 70% van het laatstverdiende loon.

 • Pensioen is naast inkomen voor later, ook bescherming voor nu. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt bent. En ook de keuzes die je nu maakt, zijn van invloed op het inkomen dat je straks krijgt.

  Ik moet nu al aan mijn pensioen denken.

 • De keuzes die je nu maakt in je leven, zoals trouwen, een huis kopen of voor jezelf beginnen, zijn van invloed op het inkomen dat je straks krijgt. Check dus voor je tekent, wat dit voor je pensioen betekent.

  Ik heb er geen invloed op, dus ik kijk er niet naar.

 • De keuzes die je nu maakt in je leven, zoals trouwen, een huis kopen of voor jezelf beginnen, zijn van invloed op het inkomen dat je straks krijgt. Check dus voordat je een contract tekent, altijd eerst wat dit voor je pensioen betekent.

  Ik kijk straks pas. Het verandert nu nog zo vaak.

 • Zelfs tijdens de crisis behaalden pensioenfondsen 6% rendement. En dat is in veel gevallen hoger dan de rente die je zelf krijgt op je spaarrekening.

  Je kunt je pensioen beter laten regelen.

 • Pensioenfondsen hebben geen winstoogmerk. Het zijn stichtingen die zich inzetten voor een goed pensioen voor iedereen. Nederland heeft zelfs het beste pensioenstelsel ter wereld. No worries dus. Je pensioen is in goede handen.

  Bij een pensioenfonds werken alleen maar graaiers.

 • Omdat pensioenfondsen beleggen op een verantwoorde manier behaalden ze zelfs tijdens de crisis gemiddeld 6% rendement. En omdat de spaarrentes ook nu nog erg laag zijn, is verantwoord beleggen nog steeds de beste optie.

  Beleggen levert meer op dan sparen.

 • Pensioen bouw je op samen met je werkgever en je pensioenfonds. Het geld dat jij en je werkgever inleggen, wordt belegd door het pensioenfonds. Het stijgt daardoor in waarde. Je krijgt dus altijd meer terug dan je inlegt (zo’n twee tot vier keer zoveel).

  Ik krijg meer pensioen dan ik heb ingelegd.

TOP!!

Alle checklist taken zijn voldaan