Naar maar waar: meer break-ups na de vakantie

Naar maar waar: meer break-ups na de vakantie

Een vakantie doet blijkbaar niet iedereen goed: In september zouden er meer mensen uit elkaar gaan. Zijn relatiestruggles in het najaar voor jou herkenbaar? Hieronder lees je hoe het mogelijk komt en wat je eraan kunt doen.

Vakantie is niet dé reden 
Catrin Finkenauer, professor Social Studies aan de Universiteit Utrecht, verklaart in de Volkskrant: “Vakantie versterkt hoe de relatie al is: als het goed zit, kan een vakantie de relatie nog beter maken, zit het niet goed dan kan het de boel verslechteren.”

Ontspan onder de zon
Het geforceerd leuk of gezellig maken heeft niet altijd zin. Integendeel. Als je het hele jaar druk bent met werk en het huishouden, moet je weer een beetje aan elkaar wennen als je op vakantie veel samen bent. Dat is echt niet gek. 

Wil de een naar het museum en de ander naar het strand? Dat is prima. Neem en geef elkaar de ruimte, aldus relatie-expert Corine Koole. Heb je elkaar ook nog wat te vertellen ’s avonds.

Wat te doen als je relatie écht niet meer te redden valt...
Het is natuurlijk fijn als jij en je partner nog lang en gelukkig (samen) leven. Maar toch, als jullie relatie echt niet meer te redden valt, dan is het wel goed om stil te staan bij wat erna komt.

Een scheiding is van invloed op je inkomen dat je later krijgt: je pensioen. Wil je weten hoe dat zit? Neem hier een kijkje om te weten  waar je rekening mee moet houden.

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief