De weg naar jouw droombaan: Een leven lang leren

De weg naar jouw droombaan: Een leven lang leren

Je bent nooit te oud om te leren. Dat klinkt cliché hé? Haak niet meteen af, het wordt namelijk niet voor niets zo vaak geroepen; er zit een kern van waarheid in.

Leren is ontwikkelen
Vanaf je 4e tot je 18e word je min of meer verplicht om van alles te leren. Zodra je de vereiste diploma’s op zak hebt en aan het werk gaat verschuift het leren en ontwikkelen voor een hoop mensen langzaam maar zeker naar de achtergrond. Zonde!

Wie heeft jouw droombaan?
Denk eens na, “Welke collega heeft de baan die jij het allerliefst zou hebben?” Iemand in gedachten? Mooi! Stel nu jezelf de vraag “Wat moet ik kunnen of leren om jouw ideale baan goed uit te kunnen voeren?” Het antwoord op die vraag biedt een mooi houvast bij het bedenken hoe jij je wil ontwikkelen.

Waar begin je?
Uitzoeken waar je moet beginnen en het zetten van die eerste stap is voor veel mensen lastig. Gelukkig hoef je het wiel niet in je eentje uit te vinden! Stap naar je leidinggevende toe en geef aan dat jij jezelf graag zou willen ontwikkelen. Vertel welke richting je op wilt. Heb je al een concrete cursus of training in gedachten die je zou willen volgen? Dat is helemaal mooi! Als het goed is kan je leidinggevende je hier mee helpen. Maar dit kan alleen als jij aangeeft wat je wilt.

Een leven lang leren!
Ongeacht of je net bent begonnen met werken of al wat jaren ervaring op zak hebt: kijk vooral vooruit. We gaan steeds later met pensioen dus maak daar gebruik van! Zorg dat je het maximale uit je werk haalt. Je bent nooit te oud om te leren en door te groeien. Heb je een droom? Ga ervoor!

Heb jij nog tips om jezelf te blijven ontwikkelen? Deel ze op onze Facebook!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief