Het geheim van drukke mensen om te ontspannen

Het geheim van drukke mensen om te ontspannen

Plof jij aan het einde van de dag vaak uitgeblust op de bank? Heb jij het weekend vooral nodig om te herstellen? Dat kan anders. Er is een truc die ervoor zorgt dat jij meer kunt doen in minder tijd. En je voelt je daar ook nog eens lekkerder bij. Dit is misschien wel het best bewaarde geheim van de drukste mensen in de wereld.

Als je aan een CEO of president vraagt hoe ze hun hectische leven op orde houden antwoorden ze vrijwel altijd hetzelfde: planning.

Managementgoeroe Brian Tracy claimt dat iedere minuut die je besteedt aan plannen, 10 minuten scheelt tijdens het uitvoeren van het werk. In hoeverre dat klopt weten we niet, maar dat plannen je tijd en rust oplevert is een ding dat zeker is.

Als je plant bundel je al je aandacht en brainpower om goed na te denken en een plan te ontwikkelen. Vervolgens kun je stoppen met nadenken en het plan uitvoeren. Dat geeft ontzettend veel rust en controle.

Hoe beter je je leven organiseert, des te meer ballen je tegelijkertijd in de lucht kunt houden. En des te beter je tegen een stootje kunt als dingen toch een keer anders lopen.

Goed plannen vereist oefening. Hoe vaker je het doet, des te beter je erin wordt. Daarom hamerden die vervelende leraren op school altijd op het maken van een plan van aanpak. Zo wilden ze jou leren om vooruit te blikken. En... Zijn ze daarin geslaagd?

Bonustip van Barack Obama: Probeer files te mijden! 
'Feitelijk was ik een soort stay-at-home-working-dad', grapte Obama laatst tijdens het Forward Thinking Leadership in Nederland als antwoord op de vraag hoe hij tijd overhield voor zijn familie. Met flexibel je tijd indelen kom je een heel eind!

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief