Dit worden de meest gevraagde beroepen in 2020

Dit worden de meest gevraagde beroepen in 2020

Je hebt de termen kunstmatige intelligentie (AI), big data en machine learning vast weleens voorbij horen komen. Mede door deze ontwikkelingen verandert ons werk. In dit artikel vind je een lijstje met beroepen die binnenkort relevanter zijn dan ooit. Denk je na over een carrièreswitch? Blik dan een paar jaar vooruit en neem deze ontwikkelingen mee in je zoektocht naar de functie die bij jou past!

Technische beroepen
Techniek heeft de toekomst. Met alle ontwikkelingen die op dit gebied gaande zijn, is het handig om je hier in te specialiseren. Twee belangrijke beroepen zijn:

 1. Data-analist
  Als er veel data beschikbaar is, dan is er nog flink wat werk om er een goede conclusie aan te verbinden. Een data-analist maakt moeilijke materie eenvoudig.
 2. Softwareontwikkelaar
  Er zijn apps die apps kunnen bouwen, maar ook die apps moeten gebouwd worden. Snap je het nog? Als developer zit je komende tijd goed.

Soft skill beroepen
Niet alle beroepen waar vraag naar is zijn technisch. Sommige zelfs juist niet. Als computers het denkwerk van ons overnemen, zullen juist de banen waarvoor je 'soft skills' voor nodig hebt belangrijk.

 1. Leraar
  Als een leven lang leren de realiteit is, dan zijn daar natuurlijk ook mensen voor nodig. Een goede leraar of coach kan mensen helpen door ze te gidsen door grote hoeveelheden informatie en sturing te bieden bij belangrijke keuzes.
 2. Communicatiemedewerker
  Goede communicatie vergt inlevingsvermogen, en dat is precies waar wij mensen goed in zijn (en robots nog even niet). Helder informeren is (en blijft voorlopig) mensenwerk!

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, er zijn er natuurlijk veel meer beroepen die belangrijk blijven en worden. 

Wat nu en straks net zo belangrijk is, zijn...
Je arbeidsvoorwaarden. Als je dit leest overweeg je wellicht een carrièreswitch. Dan heb je jouw blik vooruit gericht. En dat is goed! Want nu en in de toekomst blijft het belangrijk hoe je voor je inzet op je werk wordt beloond. Juist, we bedoelen je salaris. Maar wist je dat je pensioenvoorziening daar ook een serieus onderdeel van is? Je werkt namelijk nu voor twee inkomens: het inkomen dat je nu iedere maand krijgt én je bouwt pensioen op voor als je stopt met werken. Gelukkig is de arbeidsvoorwaarde pensioen vaak prima geregeld. Op naar toekomst!

Weet jij wat er later voor je klaarstaat?

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief